Škoda predala za kvartál celosvetovo rekordný počet áut

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Škoda
Foto: SITA/Ján Viazanička

BRATISLAVA 16. apríla (WebNoviny.sk) – Automobilová spoločnosť Škoda zaznamenala na Slovensku v prvom kvartáli tohto roku 4039 registrácií nových automobilov, čo v medziročnom porovnaní predstavuje nárast o 6,09 %.

Na slovenskom trhu je lídrom

Ako ďalej informovala automobilka, s 20,17-percentným podielom na slovenskom trhu je jeho lídrom. Celosvetovo predala od januára do marca tohto roku rekordných 276,6 tis. automobilov, čo je v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku o 4,3 % viac. V marci automobilka predala celosvetovo 106,3 tis. automobilov, čo je viac ako v ktoromkoľvek predchádzajúcom kalendárnom mesiaci.

Automobilka dodala v marci na Slovensku 1600 vozidiel, čo je o 7,2 % viac ako v marci predošlého roka. V sledovanom mesiaci v západnej Európe predaj medziročne vzrástol o 6,4 % na 49,6 tis. automobilov a v prvom kvartáli o 8,5 % na 115 tis. predaných vozidiel. Trhový podiel značky bol 3,2 %.

V Rusku sa podarilo automobilke stabilizovať predaj

Automobilka rástla aj v strednej Európe, kde v marci predala 16,5 tis. automobilov a medziročne tak narástla o 8,1 %. Predaj v prvom kvartáli sa vyšplhal na 46,1 tis. vozidiel s medziročným nárastom o 6,8 %.

„Náš rast v Číne a v Európe, ako aj úspech novej generácie modelu ŠKODA Superb a modelov Fabia a Yeti nás pre budúce mesiace napĺňajú optimizmom. Aj naďalej však zostáva napätá situácia na niektorých trhoch, najmä v Rusku,“ uviedol člen predstavenstva spoločnosti Škoda Auto Werner Eichhorn.

V Rusku sa podarilo automobilke stabilizovať predaj aj napriek nepriaznivým rámcovým podmienkam na trhu. V marci tam automobilka predala 4800 áut a v prvom kvartáli 12,5 tis. Podiel značky bol v prvom kvartáli na ruskom trhu 4,2 %. Na svojom najväčšom trhu v Číne predala Škoda v marci 25,6 tis. vozidiel, čo je o 1,3 % lepší výsledok ako v marci 2015. V prvom kvartáli predala Škoda v Číne 75,4 tis. áut, čo je o 5,2 % viac áut ako v prvom kvartáli vlaňajška.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Škoda Auto