Video: Muž krompáčom zničil hviezdu Trumpa na chodníku slávy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Donald Trump
Zničená hviezda Donalda Trumpa na hollywoodskom chodníku slávy. Los Angeles, 26. október 2016. Foto: SITA(AP

LOS ANGELES 27. októbra (WebNoviny.sk) – Losangeleská polícia zatkla vo štvrtok muža, ktorý pravdepodobne kladivom a krompáčom poškodil v noci na stredu hviezdu s menom republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na Hollywoodskom chodníku slávy. Informovala o tom agentúra AP.

Jamieho Otisa zadržali vo štvrtok ráno pre podozrenie z trestného činu vandalizmu. Otisovo počínanie zachytil na video tím hollywoodskeho spravodajského servera Deadline.com. Zachytáva, ako sa muž oblečený v reflexnej veste a pracovnej prilbe najskôr pokúsil hviezdu odstrániť. Keď sa mu to nepodarilo, aspoň ju zničil, pričom z nej krompáčom dôkladne vysekal Trumpovo meno.

Celý incident trval zhruba päť minút a Otis následne ušiel z miesta činu, kde zanechal len svoje náradie. Novinárom sa však ešte predtým stihol predstaviť. Povedal tiež, že pôvodne mal v úmysle hviezdu odstrániť a vydražiť. Výťažok z aukcie chcel venovať 11 ženám, ktoré Trumpa obvinili zo sexuálneho obťažovania.

Trump dostal hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy v roku 2007 za účinkovanie v známej reality šou The Apprentice. Tento rok sa hviezda stala terčom už niekoľkých útokov; najvážnejším bol však práve ten najnovší. Hollywoodska obchodná komora, ktorá sa stará o udržiavanie turistami vyhľadávaného chodníka slávy, odhadla, že oprava Trumpovej hviezdy bude trvať niekoľko dní.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald Trump