Jednou z najznámejších reštaurácií je práve Husacina u Zápražných, v ktorej pracuje už tretia generácia. Je to rodinná reštaurácia, ktorú vedie sympatická majiteľka Jana Hámorová s manželom Robertom…
V minulosti bola sezóna husacích hodov spojená s vinobraním, preto si mnohí aj teraz myslia, že husacie hody trvajú len do Vianoc. Opak je pravdou. Súčasní chvatelia husí vedia zabezpečiť čerstvé vykŕmené husi po celý rok, čo je to potešujúca správa pre gurmánov. Zároveň to znamená predĺženie husacej sezóny minimálne do Veľkonočných sviatkov, ale aj dlhšie. Grobská pečená hus má ochrannú známku Regionálny produkt, podobne ako Tokajské víno alebo Liptovská bryndza.
Súťažná otázka:
V ktorom roku bola znovuotvorená reštaurácia Husacina u Zápražných?
a. 1992
b. 1995
c. 1997
Správnu odpoveď nájdete na: www.husacina.eu
Vylosovaný výherca získa 1 pečenú hus s prílohou, oblohou a prípitkom pre 2 – 5 osôb v hodnote 99,- €.
Výhercom súťaže sa stal:
Drahoš Janotka z Bratislavy
Súťaž trvala od 10.9. do 16.9.2012
Zdroj: Husacina u Zápražných
Svojou účasťou v súťaži každý účastník výslovne prehlasuje,že súhlasí s Podmienkami súťaží na portáli Webnoviny.sk.