Žilinská nemocnica vyriešila problém, OAIM funguje ďalej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina
K sobote Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Žilina eviduje 181 výpovedí sestier, z toho 24 je práceneschopných, 34 stiahlo výpovede a 20 je nových sestier. Foto: SITA/Milo Fabian

BRATISLAVA 31. januára (WebNoviny.sk) – Činnosť oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline, vrátane lôžkovej časti, nebude prerušená.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa nemocnice Viera Jurčiová, vedeniu sa napriek hromadným výpovediam sestier podarilo situáciu stabilizovať. „Činnosť oddelenia je zabezpečená vďaka spolupráci s nemocnicami v Dolnom Kubíne a Trstenej,“ povedal riaditeľ nemocnice Ivan Mačuga. Nemocnica počas januára podľa neho uzatvorila pracovné zmluvy s 20 novými sestrami. Od 1. februára majú nastúpiť ďalšie.

Podľa informácii zverejnených v sobotu mala Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline zatvoriť od nedele lôžkovú časť Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM). Dokumentovať to mal list riaditeľa nemocnice Ivana Mačugu vedúcemu lekárovi Krajského operačného strediska Záchrannej zdravotníckej služby Žilina. V liste sa písalo, že pacientov OAIM s polytraumou, ťažkými poraneniami a spinálnou traumou, ak to ich stav dovolí, prevezú do najbližších spádových nemocníc v Martine, Čadci, Dolnom Kubíne, Ružomberku, Liptovskom Mikuláši a Považskej Bystrici. Ak to stav pacienta neumožní, presunú ho na iné oddelenie žilinskej nemocnice. Pacientov z okolia Žiliny mala Záchranná zdravotnícka služba odvážať na OAIM v iných nemocniciach.

Z tohto dôvodu odporúčam častejšie využívať leteckú záchrannú službu,“ písalo sa v liste. K dnešnému dňu žilinská nemocnica eviduje 181 výpovedí sestier, z toho 24 je práceneschopných, 34 stiahlo výpovede a 20 je nových sestier.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie FNsP ZA Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina