Kombináciu v Andorre vyhrala Gagnonová, nastúpila aj Vonnová

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marie Michele Gagnonová
Kanadská lyžiarka Marie-Michele Gagnonová počas pretekov v v andorrskom stredisku Soldeu. Soldeu, 28. február 2016. Foto: SITA/AP

SOLDEU 28. februára (WebNoviny.sk) – Prekvapujúcou víťazkou pretekov v alpskej kombinácii v rámci Svetového pohára alpských lyžiarok v andorrskom stredisku Soldeu sa stala Kanaďanka Marie-Michele Gagnonová.

Neskoršia víťazka útočila z 13. priečky po úvodnom super G a v slalomovej časti dosiahla druhý najlepší čas. Celkovo sa 26-ročná Kanaďanka ocitla druhýkrát v kariére na najvyššom stupienku v pretekoch SP, predtým sa jej to podarilo rovnako v kombinačných pretekoch pred dvoma rokmi v rakúskom Altenmarkte-Zauchensee.

Gagnonová aktuálne v Soldeu zvíťazila s náskokom 20 stotín sekundy pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou a 61 stotín pred Francúzkou Anne-Sophie Barthetovou. Američanka Lindsey Vonnová klesla z vedúcej pozícii po super G na konečné 13. miesto, ale aj tak si polepšila v súboji o veľký glóbus oproti Lare Gutovej.

Momentálne má 31-ročná Američanka na čele náskok 28 bodov pred Švajčiarkou, ktorá nedokončila slalomovú časť pretekov.Vonnová sa pôvodne ani nemala postaviť na štart alpskej kombinácie, keďže informácie z jej zázemia po včerajšku to označili za takmer nemožné.

Líderka priebežného celkového poradia SP má problémy s ľavým kolenom. „Hoci je moje koleno opuchnuté, snažila som sa dať do toho všetko a išla som aj cez bolesť. Boj o veľký glóbus nevzdávam,“ povedala Vonnová pre ORF.

Jediná Slovenka Barbara Kantorová v prvej časti súťaže najprv skončila na 46. priečke s mankom 3 sekúnd, ale dodatočne ju diskvalifikovali.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní – Soldeu (And.) – výsledky – nedeľa:

Alpská kombinácia žien (super G + slalomové kolo): 1. Marie-Michele Gagnonová (Kan.) 1:43,66 min, 2. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,20, 3. Anne-Sophie Barthetová (Fr.) +0,61, 4. Federica Brignoneová (Tal.) +0,79, 5. Rahel Koppová (Švaj.) +1,22, 6. Romane Miradoliová (Fr.) +1,46,…Barbara Kantorová (SR) – diskvalifikovaná v prvej časti pretekov

Priebežné celkové poradie vo Svetovom pohári (po 32 zo 40 pretekov): 1. Lindsey Vonnová (USA) 1235 bodov, 2. Lara Gutová (Švaj.) 1207, 3. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 914, 4. Tina Weiratherová (Licht.) 794, 5. Frida Hansdotterová (Švéd.) 781, 6. Cornelia Hütterová (Rak.) 651, … 12. Veronika Velez-Zuzulová 486, 22. Petra Vlhová (obe SR) 378.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Barbara KantorováFacundo BagnisLindsey VonnováPetra VlhováVeronika Velez-ZuzulováViktoria RebensburgováWendy Holdenerová