Video: Velez-Zuzulová nevzdáva boj o slalomový glóbus

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Veronika Velez Zuzulová
Radosť Veroniky Velez-Zuzulovej po triumfe v slalome Svetového pohára v rakúskom Flachau. Foto: SITA/AP

FLACHAU 13. januára (WebNoviny.sk) – Veronika Velez-Zuzulová je natoľko skúsená, že už vie predvídať, kedy podá výkon na hranici svojich možností a zabojuje o víťazstvo. Presne taký pocit sa v nej dostavil pred utorkovým „nočným“ slalomom v rakúskom Flachau.

Atraktívne podujatie pod reflektormi, ktorého kulisu tvorilo vyše 10 000 divákov, ale aj niekoľko centimetrov čerstvo napadaného snehu, režírovali na svahu skvelé Slovenky. Víťazstvo si odniesla Velez-Zuzulová, ktorá položila základ svojho triumfu najrýchlejšou jazdou v 1. kole. V tom druhom zasa dominovala Petra Vlhová, ktorá sa raketovou rýchlosťou vyhupla z jedenástej na celkovú 6. priečku.

Prvé a šieste miesto, to už raz v tejto sezóne SP slalomárok v slovenskom podaní bolo. Ibaže s tým rozdielom, že v Aare senzačne triumfovala Vlhová. „Keď pred pretekmi cítim pohodu, je to dobré. Vtedy do toho idem s tým, že zvíťazím. Vlastne dopredu viem, ako to celé dopadne. Keď sa postavím na štart, už viem, či je to dobré. Dnes to také bolo,“ uviedla Velez-Zuzulová hlúčiku slovenských novinárov vo Flachau.

Stala sa víťazkou najštedrejšie dotovaného ženského slalomu vo Svetovom pohári a v priebežnom hodnotení disciplíny si upevnila tretiu priečku. Znamená to reálny vstup do boja o slalomový glóbus?

„Teraz som v pohode, ale sezóna sa ešte môže zvrtnúť. Po jednom vypadnutí mám o jeden slalom menej ako súperky, ale budem bojovať do posledných pretekov. Teraz som v pohode a treba to využiť,“ vyznala sa Velez-Zuzulová. Jej rakúsky manažér Kilian Albrecht povedal zaujímavú myšlienku. „Pred troma rokmi Veronika zvíťazila v Semmeringu a to bol tiež večerný slalom. Zrejme jej slalomy pod umelým svetlom v Rakúsku vyhovujú,“ zasmial sa bývalý skvelý slalomár Albrecht.

Veľa nechýbalo a v utorok pred desiatou večer sa mohol zrodiť historický okamih: iba slovensko-české slalomové stupne víťazov. Nestalo sa. Petra Vlhová po skvelom druhom kole to vytiahla z 11. na 6. miesto, ale tesne za Velez-Zuzulovú a Šárku Strachovú. „Blíži sa výlučne česko-slovenské pódium? My s Peťou o tom snívame, ak by tam bola aj Šárka, bolo by to super,“ povedala Velez-Zuzulová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Petra VlhováVeronika Velez-Zuzulová