Tréner Cíger robil čistky v kádri, čaká aj na hráčov z NHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zdeno Cíger
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger. Foto: SITA/Milo Fabian

POPRAD 16. apríla (WebNoviny.sk) – Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali aj vo svojom štvrtom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta, ktoré sa od 6. do 22. mája uskutočnia v ruských mestách Petrohrad a Moskva. V sobotu v Poprade podľahli Rusku 1:2 po samostatných nájazdoch.

V sobotu žiaril brankár Konrád

Vo štvrtom dueli tak utrpeli štvrtú prehru, ale svojím prístupom, nasadením i výkonom potešili nielen beznádejne vypredaný zimný štadión pod Tatrami, ale aj trénera Zdena Cígera. „Som rád, že sa chalani vrátili k svojej hre, do svojho modelu. Bola tam tímová práca, disciplína, nasadenie, tak by to malo vyzerať aj v ďalších zápasoch,“ začal kormidelník slovenského výberu svoje hodnotenie na pozápasovej tlačovke. „Všetkým hráčom musím poďakovať, že predviedli to, na čo majú a čo od nich vyžadujeme,“ dodal lodivod slovenského tímu.

Hviezdou v slovenskom drese bol v tomto dueli brankár Branislav Konrád, ktorý zo 42 striel pustil za svoj chrbát jedinú. „Bol to výborný zápas, hralo sa rýchlo, hore – dole, vyhrať mohol hocikto. Mal som veľa roboty, čo je pre brankára vždy dobré. Remíza s Ruskom nám určite zdvihne sebavedomie,“ neskrýval radosť zo svojho výkonu gólman českého Olomouca. „Každý dobrý zápas nás posúva psychicky vpred. Teraz nás čakajú zápas s Francúzskom, tie jednoznačne chceme vyhrať,“ pridal sa obranca Vladimír Dravecký.

Hráči chválili atmosféru v Poprade

Jediný gól Slovenska strelil Michal Sersen. Na začiatku tretej tretiny ním vyrovnal na 1:1. „Mohlo to byť aj víťazstvo, ale rovnako blízko sme boli aj k prehre. Všetci si uvedomujeme, že dávame málo gólov, verím, že v tomto pôjdeme hore,“ nestráca optimizmus zakončovateľ bratislavského Slovana, ktorý v tomto dueli nastúpil s kapitánskym céčkom.

„Po tých dvoch šesťgólových nádielkach od Fínov a Rusov sme boli psychicky dole, dnes sme sa presvedčili, že ten hokej hrať vieme. Musíme na to nadviazať a hrať tak ako v tomto zápase, prípadne ešte lepšie,“ pokračoval Michal Sersen.

Všetci aktéri sa zhodli na tom, že popradskí fanúšikovia im vytvorili skvelú atmosféru. „Veľmi nám pomohli, hnali nás dopredu, za čo im veľmi ďakujeme, bolo to super,“ neodpustil si poďakovanie smerom k tribúnam Michal Sersen. „Mal som chvíľami zimomriavky. Je to úžasné hrať v takejto atmosfére, hrá sa oveľa lepšie,“ doplnil ho Vladimír Dravecký.

Po popradskom zápase sa káder pripravujúci sa na svetový šampionát opäť menil. „Rozlúčili sme sa s tromi hráčmi, odchádzajú obrancovia Peter Čerešňák a Mislav Rosandič a útočník Lukáš Handlovský,“ zverejnil mená odchádzajúcich hráčov Zdeno Cíger.

Na budúcotýždňové zápasy vo Francúzsku už počíta s piatimi hráčmi, ktorí naopak do kádra pribudnú. Sú to obrancovia Christián Jaroš, Andrej Sekera a Martin Marinčin a útočníci Peter Cehlárik a Marko Daňo. Súboje s Francúzskom sú naplánované na 22. apríla v Mégeve a o dva dni neskôr v Grenobli.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej SekeraBranislav KonrádChristián JarošMarko DaňoMartin MarinčinMichal SersenPeter CehlárikPeter ČerešňákVladimír DraveckýZdeno Cíger
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia