Video: Bayern je vo finále DFB Pokal, postup zariadil Müller

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Thomas Müller
Radosť Thomasa Müllera z Bayernu Mníchov po jednom z jeho gólov v sieti Werderu Brémy počas semifinálového zápasu Nemeckého pohára. Mníchov, 19. apríl 2016. Foto: SITA/AP

MNÍCHOV 20. apríla (WebNoviny.sk) – Futbalisti úradujúceho nemeckého šampióna Bayernu Mníchov sa 21. mája predstavia v berlínskom finále národného pohára – DFB-Pokalu. Rozhodol o tom utorňajší semifinálový duel proti Werderu Brémy, v ktorom Bavori triumfovali 2:0 po dvoch presných zásahoch Thomasa Müllera.

Súperom zverencov trénera Pepa Guardiolu bude úspešnejší z dvojice tímov Hertha Berlín – Borussia Dortmund. Duel týchto dvoch mužstiev je na programe v stredu.

Kormidelník FCB Guardiola po postupe do finále neskrýval nadšenie. Mníchovčania sa v súboji o domáci pohárový titul predstavia po dvoch rokoch, v minulej sezóne im v semifinále vystavil stopku Dortmund.

„Samozrejme, veľmi sa teším. Bude to veľké finále v Berlíne. Vedeli sme, že Werder je odvážny súper, prešiel predsa cez Borussiu Mönchengladbach aj Bayer Leverkusen. Pri hre s piatimi útočníkmi sme chceli byť viac agresívni, vypracovali sme si dosť šancí,“ vyhlásil Guardiola podľa portálu soccerway.com.

„Bayern uspel zaslúžene. Gratulujem mu k postupu. Môžeme byť na seba pyšní, snažili sme sa dosiahnuť nemožné,“ skonštatoval kouč brémskeho tímu Viktor Skripnik.

Výsledok semifinále Nemeckého pohára – DFB-Pokal

– hralo sa na jeden zápas

Bayern Mníchov – Werder Brémy 2:0 (1:0) – do finále postúpil Bayern Mníchov

Góly: 30. a 71. Th. Müller (druhý z 11 m)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie FC Bayern MníchovWerder Brémy