Video: Sagan sa skvele vyhol pádu, ostatní padali ako hrušky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Sagan
Peter Sagan po páde Fabiana Cancellaru fantasticky preskočil jeho bicykel. Foto: Twitter.com/petosagan

BRATISLAVA 11. apríla (WebNoviny.sk) – Monumentálnu klasiku Paríž – Roubaix poznačili pády, ktoré ovplyvnili aj výsledok Petra Sagana, ktorý nakoniec skončil na 11. priečke z vyše dvojminútovou stratou na víťazného Mathewa Haymana.

Úradujúci majster sveta Sagan však opäť predviedol svoje cyklistické umenie – 45 kilometrov pred cieľom sa fantasticky vyhol pádu, keď na jednom z úsekov s kockami sa pred ním porúčal k zemi Švajčiar Fabian Cancellara. Slovenský favorit išiel hneď za ním a prešiel cez jeho bicykel, najprv nadvihol predné a potom aj zadné koleso. Ostatní cyklisti za Saganom popadali ako hrušky.

Video: Fantastický manéver Petra Sagana

Aj pre tento moment Sagan v závere chýbal medzi najlepšími. „Všetci sa ma pred pretekmi pýtali, či môžem zvíťaziť a ja som odpovedal, že to sa nedá predpokladať. Toto sú veľké, historicky možno najväčšie preteky, ale je veľmi náročné na nich zvíťaziť. Dnes sa to vyvinulo tak, že dvaja favoriti zostali vzadu po pádoch, kým ostatné tímy mali svojich silných pretekárov vpredu a kontrolovali situáciu. Ja sám som bol účastníkom dvoch pádov ešte pred príchodom na Arenberg a v mojej skupine som nemal dostatok ľudí na spoluprácu tak, aby sme sa vrátili dopredu. Až do momentu, kým spadol, sme spolupracovali s Fabianom, ale potom sme stratili iskru. Sám som bol rád, že som nespadol. Od tohto okamihu, myslím si, sa preteky pre mňa skončili,“ povedal Peter Sagan podľa webu tímu Tinkoff.

Smolná z pohľadu tímu Tinkoff a Petra Sagana bola aj strata Taliana Oscara Gatta, ktorý sa zaplietol do pádu približne 120 km pred cieľom. „Práve Gatto mal byť kľúčovým pomocníkom Petra v záverečnej časti pretekov. Teraz je doudieraný a má niečo s rukou. Vyšetrenia ukážu, ako je na tom,“ informoval športový riaditeľ Tinkoff Lars Michaelsen.

I didnt know that I know how to fly :D @Paris_Roubaix pic.twitter.com/sywZgWjM54— Peter Sagan (@petosagan) 10. apríla 2016

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Fabian CancellaraPeter Sagan